Familiar essay: погляд Вірджинії Вулф на традиції жанру в англійській літературі

  • I. Yu. Pototska Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара
Ключові слова: В. Вулф, родинний есей, модернізм, літературний жанр

Анотація

У статті наведено спробу аналізу поглядів Вірджинії Вулф як теоретика літератури на традицію жанра familiar essay у контексті сучасної письменниці англійської літератури. У своїх працях « Сучасне ессе» та «Занепад ессе» Вулф звертає увагу на проблеми жанру та особливості його розвитку, підкреслюючи актуальність familiar essay для письменників ХХ сторіччя. На думку Вулф, саме цей жанр найбільш сприяє створенню унікального зв’язку між письменником та читачем і заохочує читача до дискуссії, яка триває навіть після того, як книга прочитана. Талановитий ессеїст (згідно Вулф) має особливу здібність робити нас повноправним співучасниками «бесіди» між автором та читачами, що ніколи не припиняється.

Посилання

Вулф В. Сентиментальное путешествие / В. Вулф // Писатели Англии о литературе XIX– XX вв. — М. :Прогресс, 1981. — C. 289—294.

Гениева Е. Остановись мгновение / Е. Гениева // Woolf V. Mrs. Dalloway and Essays. — M. : Raduga Publishers, 1984. — C. 7—30.

Woolf V. Modern Essay / V. Woolf // Woolf V. The Common Reader. First Series (1925). — [Електронний ресурс] : http://gutenberg.net.au/ebooks03/0300031.txt

Як цитувати
Pototska, I. (1). Familiar essay: погляд Вірджинії Вулф на традиції жанру в англійській літературі. Від бароко до постмодернізму: збірник наукових праць, 19. вилучено із https://zarlit.dp.ua/index.php/BP/article/view/129